Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stara, ali ne i nemoćna

Himmlerova kći: 'Princeza nacizma' drži duh tog pokreta na životu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gudrun Burwitz na prvi pogled svih bi prošla kao još jedna 81-godišnja starica, koja mirno i povučeno živi svoj život. No ona je kći Heinricha Himmlera i neumorno radi na održavanju nacističke svijesti.

O svojem ocu, Gudrun Burwitz je uvijek mislila sve najbolje, bez obzira što je on zapovijedao Gestapom, SS-om i programom uništenja šest milijuna Židova u Drugom svjetskom ratu. Unatoč svojoj pozamašnoj dobi, ona i dalje pomaže ostacima nacističkog režima u izbjegavanju pravde, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za potrebe Trećeg Reicha Više od 300.000 otetih: Djeca odabrana da budu dio 'super-rase' Slika nije dostupna Himmlerov dvorac DOBRODOŠLI U 'NAZILAND' Mjesto na kojem su smišljeni najgrozniji zločini postalo atrakcija

Ona je vodeća figura pokreta Stille Hilfe (Tiha pomoć), koja financijski pomaže one naciste, koji se još uvijek nalaze u bijegu. Njezin rad u toj organizaciji daleko je od onog mirnog staračkog života. Ona se postala 'baka' nove generacije ženskih nacistica u krajnje desnom političkom spektru Njemačke.

'Tiha pomoć ne pomaže samo nacistima u bijegu. oni prikupljaju financijska sredstva i za neonacističke pokrete', istaknula je Andrea Poepke, stručnjakinja za život i djelo gospođe Burwitz. Jedan povjesničar nazvao ju je 'princezom nacizma'.

Ona sama, nije baš razgovorljiva o svojem poslu. 'Nikad ne pričam o svojem poslu. Radim samo ono što mogu i kad mogu', rekla je Burwitz za Daily Mail. Živi u Furstenriedu, predgrađu Münchena, zajedno sa suprugom Wolf-Dieterom Burwitzom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene