Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka državna tajnica na odlasku Hillary Clinton (65) nagovijestila je da se više neće vraćati u politiku i time je potkopala nagađanja da će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2016. godine.


'Veselim se što ću napustiti ovaj ubrzani način života. Ne vidim se ponovno u politici. Željela bih se posvetiti pomaganju ljudima, raditi na pitanjima do kojih mi je jako stalo, kao što su prava žena', kazala je Hillary Clinton u intervjuu za Nacionalni javni radio.

Dodala je kako u budućnosti namjerava održavati predavanja i pisati, te raditi zajedno sa kćerkom Chelsea i suprugom Billom Clintonom, bivšim predsjednikom SAD-a, na pitanjima koja ih povezuju.

No, poznavatelji političkih prilika vjeruju kako će je mnogi u Demokratskoj stranci pokušati nagovoriti da se kandidira na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Kolege tepaju Hillary Clinton: 'Volim te. Poštujem te. Nedostaješ mi. Nosim u srcu svaki trenutak' Slika nije dostupna Hillary Clinton: Odlazim s položaja državne tajnce

>> VIDEO Hillary pred senatorima izgubila živce, lupala šakama o stol

Hillary Clinton je 2008. na stranačkim predizborima za predsjedničku nominaciju izgubila od Baracka Obame, koji je potom postao predsjednik SAD-a. Prije mjesec dana Hillary Clinton je bila nakratko hospitalizirana zbog krvnog ugruška koji je bio posljedica potresa mozga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook