Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulizivanje u društvenim krugovima nije ništa novo, a javnost je sada dobila priliku zaviriti u mailove moćne društvene elite i pročitati kako se to zapravo radi.


Dok se Hillary Clinton pripremala za jedno od putovanja, stigao joj je email koji je zvučao kao da ga je napisao njezin ljubavnik, a ne poslovni suradnik, piše Boston Globe.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o ukidanju obroka stanovnicima Banovine: ''To je neki komunikacijski nesporazum. Svi koji trebaju dobit će hranu, kao i dosad'' Zoran Milanović Milanović: ''Tko je taj Srića? Još jedan koji je u krizi izmigoljio iz rupe; Svaki tren očekujem uhićenje Latkovića''

'Volim te. Poštujem te. Nedostaješ mi. Nosim u srcu svaki trenutak našeg izvanrednog zajedničkog putovanja', napisao je Roy Spence, stručnjak za oglašavanje.

Nije to dokaz o neprimjerenom udvaranju. Daleko od toga. Ova je poruka samo dio dnevne igre u Washingtonu u kojoj se od važnih ljudi traži pažnja. I - funkcionira! Clinton je toliko 'zagrizla' za ovaj mail, da je zatražila od asistenta da joj ga isprinta.

Teška protivnica ili laka meta?

Njezini mailovi koje je morala objaviti javnosti jer ih je umjesto na serveru Vlade, kao dužnosnica, primala preko privatnog servera, otkrivaju kako su je suradnici kitili riječima hvale poput 'fantastična', 'izvanredna'. Pojedine rečenice toliko su napuhane da nemaju nimalo smisla. 'Od Vašeg pojavljivanja na sceni, stvari su zahvatile predivnu brzinu i vrtoglavicu', napisao je jedan obožavatelj.

Ubrzo nakon mailova hvale slijede mailovi 'potrebe'. Donedavni hvalitelji 'super Hilary' u nekom trenutku traže usluge, žele se uz njenu pomoć istaknuti u Washingtonu. Ona im često pomaže jednakim laskanjem.

Osim mailova sadržaja punih hvale, tu su i oni koji su davali izjave za medije u kojima su pozitivno govorili o Clinton, da bi joj nakon objavljene izjave poslali link, odnosno dali joj do znanja da su je nahvalili. Jedna od njih je Karen Finney, koja je ubrzo nakon pozitivnih riječi o američkoj političarki dobila posao u Clintoninoj kampanji za predsjednicu SAD-a.

Ali, iako je i sama Clinton bila na visokoj poziciji, nije ni ona bila lišena ulizivanja drugim ljudima. Jedan od njih je Tony Blair koji nije želio doći na jednu od konferencija u Aspenu u organizaciji moćne obitelji Rotschild. Tražio je od Clinton da ga izvuče, da bi ona napisala svojoj prijateljici Lynn Forester de Rothschild da Blair neće doći na zabavu na njezinu zamolbu. Nakon što je iskomunicirala uslugu Blairu, proslijedila mu je cijelu prepisku s Lynn. Neće čuditi ako se uskoro otkrije koja je to protuusluga koju je ona dobila od Blaira.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju