Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osam mervih, osam nestalih

Helikopter pao u Sjeverno more, pronađena trupla osam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trupla osam od šesnaest osoba koliko ih je bilo u helikopteru koji se u srijedu srušio u Sjeverno more, sjeveroistočno od škotske obale, izvučena su iz mora, priopćila je britanska policija.

Preostalih osam osoba iz helikoptera, koji je unajmila britanska naftna tvrtka BP, vode se nestalima, dodaje isti izvor. Obalna straža dodaje da se helikopter srušio nešto prije 15 sati po srednjoeuropskome vremenu oko 55 km od obale grofovije Aberdeenshirea, na sjeveroistoku Škotske. Helikopter se vraćao s naftne platforme koju nadzire BP. Dva helikoptera Kraljevskog zrakoplovstva i ophodni zrakoplov odmah su poslani na mjesto nesreće, a više brodova na tom području skrenuto je s pravca, dodaje obalna straža.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ Ilustracija kanadski Cape Ray VIDEO Misteriozna olupina nasukala se na obalu, mještani postali pravi detektivi: "Ovo je naša povijest"

BP je, uz to, objavio da je helikopter tipa 'super puma' stariji model od onoga koji se sredinom veljače srušio na istom području u Sjevernome moru dok je letio na naftnu platformu te tvrtke, ali pritom nije bilo žrtava. BP je nakon toga objavio da će taj tip helikoptera privremeno povući iz uporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene