Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Užasan pokolj"

Hamas tvrdi da je Izrael ubio nekoliko talaca

Napad na Palestinu
Napad na Palestinu Foto: Afp
Hamasovo oružano krilo Brigade al-Qassam tvrdi da je Izrael ubio nekoliko talaca u svojoj oslobađajućoj operaciji.

Brigade al-Qassam, Hamasovo oružano krilo, priopćile su u subotu da su neki taoci ubijeni u izraelskoj operaciji oslobađanja talaca u izbjegličkom kampu al-Nuseirat i obližnjim područjima u središnjoj Gazi.

 Izrael je, "počinivši užasne pokolje, uspio osloboditi neke svoje taoce, ali je ubio neke druge tijekom operacije", rekao je glasnogovornik Brigade al-Qassama Abu Ubaida, u izjavi na svom Telegram kanalu.

Izraelske snage spasile su četiri taoca koje je Hamas držao od listopada u raciji u Gazi u subotu, dok je više od 200 Palestinaca ubijeno u zračnim napadima na istom području, prema dužnosnicima Hamasa, u jednom od najkrvavijih izraelskih napada u ratu.

Pročitajte i ovo Francuski predsjednik Emmanuel Macron Jedan je prioritet ključan Francuska i SAD će učiniti sve da spriječe eskalaciju na Bliskom istoku

Nije odmah bilo jasno jesu li spašavanje talaca i izraelski zračni napad bili dio iste operacije, ali oboje su se dogodili u al-Nuseiratu u Gazi, gusto naseljenom području koje je često poprište sukoba u osmomjesečnom ratu između Izraela i Hamasa, vladajuće islamističke skupine palestinskog teritorija. 

Subotnja "operacija predstavljat će veliku opasnost za neprijateljske taoce i negativno će utjecati na njihove uvjete i živote", dodao je Abu Ubaida.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene