Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj mrtvih u prošlomjesečnom razornom potresu na Haitiju mogao bi doseći 300 tisuća, izjavio je u nedjelju haićanski predsjednik Rene Preval.


'Dosad je pokopano 200 tisuća tijela, ne računajući ona koja su još uvijek zarobljena pod ruševinama. Broj žrtava bi mogao doseći brojku od 300 tisuća', rekao je Preval na skupu latinoameričkih i karipskih šefova država u meksičkom odmaralištu Playa del Carmen. Trošak obnove osiromašene i razorene zemlje mogao bi iznosti i do 14 milijardi dolara. Uništeno je 250 tisuća kuća, a 1,5 milijuna ljudi živi u privremenim šatorskim naseljima. Prevalov poziv u pomoć bit će glavna tema razgovora na ovom regionalnom sastanku na vrhu. (Hina)
 

Vezani članci Darko Horvat i Tomislav Tomašević Horvat i Tomašević nakon sastanka oko obnove Zagreba: "Sve nedoumice su do danas razjašnjene. Kreće bitka s vremenom" Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Više od godinu dana prošlo je od potresa, a srušena tek druga kuća: ''Mučno. Djeca kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!'''