Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gvineja je u subotu zatvorila granice sa Sierra Leoneom i Liberijom u nastojanju da zaustavi širenje ebole, virusa koji je u te tri zemlje ove godine ubio gotovo tisuću ljudi.


Najmanje 367 osoba umrlo je od ebole u Gvineji od ožujka, a 18 ih se liječi u potpunoj bolničkoj izolaciji. Odluka je prvenstveno donesena da bi se spriječio ulazak zaraženih u tu zemlju na zapadu Afrike, objavili su dužnosnici.

Vezani članci Slika nije dostupna ZA DVA MJESECA Svaki tjedan od ebole će oboljevati 10.000 osoba, a umirati 7000 Slika nije dostupna U Makedoniji je umro Britanac za kojeg se sumnja da je bio zaražen ebolom!

Ta je mjera donesena u dogovoru sa susjednim Sierra Leoneom i Liberijom, rekao je ministar zdravstva Ramy Lamah na konferenciji za novinare.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u petak da ebola predstavlja 'izvanredan događaj' i 'međunarodni zdravstveni rizik' te je upozorila da bi se virus mogao širiti još mjesecima.

INFOGRAFIKA Pogledajte kako se EBOLA razvija po fazama

WHO napominje da je to najteža epidemija ebole u gotovo 40 godina otkako je prvi put identificirana kod ljudi.

Dvoje američkih humanitaraca zaraženih u Liberiji primilo je eksperimentalni lijek, a WHO-ovi stručnjaci razmotrit će idući tjedan mogućnost da se lijek dade i Afrikancima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook