Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gruzijci su sa 72,5 posto glasova na referendumu prihvatili prijedlog predsjednika Mihaila Saakašvilija o ulasku zemlje u NATO, prema rezultatima koje je u petak objavio predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva.


Savjetodavni referendum održan je 5. siječnja, na dan kada su održani i prijevremeni predsjednički izbori na kojima je Saakašvili osvojio drugi mandat.

Vezani članci Slika nije dostupna VELIKE AMBICIJE? 'Putinove ambicije neće stati na Ukrajini' Slika nije dostupna Očekivanja Gruzije i Crne Gore za članstvo u NATO pale u vodu

Također, na paralelnom referendumu, 69,8 posto glasača se očitovalo za održavanje parlamentarnih izbora na proljeće, a ne koncem godine, dodao je predsjednik povjerenstva Levan Tarhnišvili.

Saakašvili, prozapadni predsjednik kojemu istječe mandat ponovo je izabran s 53,38 posto glasova, prema potpunim rezultatima, rekao je Tarhnišvili.

Saakašvilijev glavni protivnik Levan Gačečiladze osvojio je 25,66 posto, što ovaj pobija i tvrdi da su izbori, koje je Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u cjelini pozitivno ocijenila, bili puni nepravilnosti.