Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzijci žele u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijci su sa 72,5 posto glasova na referendumu prihvatili prijedlog predsjednika Mihaila Saakašvilija o ulasku zemlje u NATO, prema rezultatima koje je u petak objavio predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva.

Savjetodavni referendum održan je 5. siječnja, na dan kada su održani i prijevremeni predsjednički izbori na kojima je Saakašvili osvojio drugi mandat.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom" Vojna vježba hrvatskih specijalaca - 8 Neutraliziranje terorista VIDEO Naši specijalci i NATO u akciji: Pogledajte kako su koristili SAD-ov poklon Hrvatskoj za specijalne operacije

Također, na paralelnom referendumu, 69,8 posto glasača se očitovalo za održavanje parlamentarnih izbora na proljeće, a ne koncem godine, dodao je predsjednik povjerenstva Levan Tarhnišvili.

Saakašvili, prozapadni predsjednik kojemu istječe mandat ponovo je izabran s 53,38 posto glasova, prema potpunim rezultatima, rekao je Tarhnišvili.

Saakašvilijev glavni protivnik Levan Gačečiladze osvojio je 25,66 posto, što ovaj pobija i tvrdi da su izbori, koje je Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u cjelini pozitivno ocijenila, bili puni nepravilnosti.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene