Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI SUMMITA

Grlić-Radman: "Zemlje zapadnog Balkana moraju uskladiti svoju politiku s EU-om"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman istaknuo je, uoči sastanka ministra vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana i EU-a u sklopu Berlinskog procesa u petak u Berlinu, kako sve zemlje kandidatkinje za ulazak u EU moraju uskladiti svoju vanjsku i viznu politiku s politikom EU-a.

"Sve zemlje zapadnog Balkana moraju pokazati jasnu opredijeljenost prema politikama Europske unije, uskladiti svoje politike, a to naravno uključuje i vizni režim", rekao je Gordan Grlić-Radman uoči sastanka u Berlinu.

On je istaknuo potrebu da zemlje zapadnog Balkana moraju uskladiti svoju vanjsku i sigurnosnu politiku.

Grlić-Radman je istaknuo važnost Berlinskog procesa za daljnju integraciju zemalja zapadnog Balkana koje sve aspiriraju na članstvo u Europskoj uniji.

"Berlinski proces zemljama zapadnog Balkana pokazuje da se moraju staviti na ispravnu stranu povijesti i iskazati solidarnost s ukrajinskim narodom, ali i jedinstvo u osudi ruske agresije", rekao je Grlić-Radman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napetost oko rata Grlić Radman o Milanovićevim izjavama: "Štiti ruske interese. Uznemirujuće i suludo"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKTUALNA PITANJA ''Suđenje pilotima je politička farsa'', kazao je Grlić Radman, a poslao je i poruku Grmoji i Mostu

Hrvatski ministar vanjskih poslova je rekao kako će na današnjem sastanku biti riječi i o energetskoj i gospodarskoj politici te naročito postizanju energetske neovisnosti.

"Hrvatska s obzirom na svoje iskustvo i geopolitičke prednosti se može ponuditi kao energetsko čvorište za zemlje srednje Europe", rekao je Grlić-Radman.

Sastanak ministara vanjskih poslova u sklopu Berlinskog procesa se održava kao priprema za samit Europske unije i zemalja zapadnog Balkana koji se održava 3. studenog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene