Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Greenpeace uništio 10 tisuća žarulja u Berlinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekološka organizacija Greenpeace uništila je, pomoću buldožera, više od 10.000 klasičnih žarulja pred Brandenburškim vratima u Berlinu tražeći zabranu njihove uporabe i boreći se tako protiv zatopljenja klime.

Spektakularnim uništavanjem označen je početak međunarodne kampanje te organizacije radi štednje energije, koja bi trebala omogućiti da se prekine s rasipanjem energije.
Kada bi cijela Europa rabila fluorescentne žarulje koje troše manje električne energije, moglo bi se zatvoriti oko 25 elektrocentrala, tvrdi Greenpeace.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Njemačka policija Uzrok nesreće nejasan Teška prometna nesreća u Njemačkoj: U lančanom sudaru ozlijeđeno 16 osoba

Akcija se održava u trenutku dok se u Berlinu u petak i u subotu održava međunarodna konferencija o štednji energije organizirana u okviru njemačkog dvostrukog predsjedništva Europskom unijom i G8.

Njemački ministar za okoliš Sigmar Gabriel (socijaldemokrat) istaknuo je u toj prigodi važnost suradnje sa zemljama u razvoju kao što su Indija i Kina.

"Moramo surađivati sa svim velikim zemljama, napose s Indijom i s Kinom, kako bismo im omogućili da gospodarski razvoj usklade sa zaštitom okoliša i klime", istaknuo je u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene