Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska vlada primila je u ponedjeljak na znanje rezultat nedjeljnog grčkog referenduma, ustvrdivši da će "učiniti sve što je potrebno za zaštitu" svojeg gospodarstva, po glasnogovorniku premijera Davida Camerona.


"Grčki narod izrazio je mišljenje na referendumu. To je kritičan trenutak u grčkoj gospodarskoj krizi", napisao je glasnogovornik u priopćenju nakon što je sa 61,31 posto prevladao "ne" u Grčkoj.

Vezani članci Slika nije dostupna MMF kalkulira: Kako grčki dug učiniti održivim? Slika nije dostupna NA RUBU Europu je od sloma i katastrofe dijelilo 2,5 milijardi eura

"Nastavljamo raditi sve što je potrebno za zaštitu naše gospodarske sigurnosti u tom razdoblju nesigurnosti", rekao je on.

"Već imamo spremne hitne planove a kasnije tijekom jutra premijer će predsjedati drugim sastankom kako bi razmotrio te planove u svjetlu rezultata".

PRVA ŽRTVA GRČKOG 'NE' - Varoufakis podnio ostavku!

Velika Britanija nije dio eurozone ali njezino gospodarstvo je vrlo osjetljivo na situaciju kod susjeda iz eurozone.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande iznijeli su opreznu reakciju izjavivši kako se "oboje slažu da se glas grčkog naroda mora poštivati".

Dvoje čelnika zatražili su za utorak sazivanje summita eurozone čije održavanje je potvrdio predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook