Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6,5 umjesto 7,6 posto BDP-a

Grčka vlada potvrdila da neće ostvariti ciljani deficit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka neće realizirati proračunski manjak koji su zacrtali EU i MMF.

Proračunski deficit će ove godine dostići 8,5 posto BDP, što je više od zacrtanih 7,6 posto. Manjak će u 2012. biti smanjen na 6,8 posto BDP-a no i to je više od predviđenih 6,5 posto dogovorenih u zamjenu za financijsku pomoć.

'Do kraja 2011. ostaju tri mjeseca a konačna procjena deficita od 8,5 posto BDP-a bit će postigunuta ako državni mehanizmi i građani odgovore sukladno tome', reklo je ministarstvo u izjavi.

Grčka vlada je u nedjelju odobrila mjeru kojom se počinje smanjivati broj djelatnika u javnom sektoru, što je bio sporan dio plana štednje koji je bio uvjet za dobivanje zajmova EU-a i MMF-a.

Vlada je prošli tjedan objavila nove mjere za 2011. i 2012. Jedna od mjera je isplata samo 60 posto plaće za 30.000 zaposlenih u javnim službama. Ako ti ljudi ne nađu novi posao u roku od 12 mjeseci bit će otpušteni a ta je mjera, po riječima doministra koji nije želio biti imenovan, usvojena jednoglasno. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tonemo sve dublje Crne prognoze: Ni oni više ne vjeruju u hrvatsko gospodarstvo?! Slika nije dostupna 'Treba povećati broj radnih mjesta' Šuker: 'Vladine mjere su rezultat neznanja, nesposobnosti i neimanja vizije'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene