Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protive se mjerama

Grčka danas glasuje o mjerama štednje: Štrajk traje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka vladajuća koalicija nada se da će prevladati svoje vlastite podjele i uspješno se oduprijeti prosvjednicima u srijedu kako bi njezin paket oštrih mjera štednje dobio potporu u parlamentu potrebnu za osiguravanje pomoći i izbjegavanje bankrota.

Očekuje se da će grčki premijer Antonis Samaras dobiti tijesnu potporu za smanjenje proračuna, povećanje poreza i reforme na glasovanju u parlamentu kasnije tijekom dana. Najmanja stranka u njegovoj konzervativno-liberalnoj koaliciji protivi se tim mjerama.

Pročitajte i ovo Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost" Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

>> Grčka: Počeo 48-satni štrajk

Deseci tisuća članova sindikata planiraju se okupiti nedaleko od parlamenta u srijedu poslijepodne, drugog dana štrajka u zemlji koji je zaustavio javni prijevoz, zatvorio škole, banke i vladine urede te zaustavio i odvoženje smeća koje se gomila na ulicama.

Sindikati, koji imaju potporu ljevičarske oporbe, kažu da će predviđene mjere pogoditi siromašne i poštedjeti bogate te da će produbiti recesiju zbog koje je nezaposlenost porasla na 25 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene