Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spuštanje lopte

Grci podržavaju mjere štednje i protive se nemirima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Grka misli da drakonske mjere štednje, koje je početkom ožujka najavila grčka vlada, vode u pravom smjeru a mnogi misle da im se sindikati ne bi trebali agresivno suprotstavljati, pokazala su ispitivanja javnog mišljenja.

U istraživanju agencije Marc napravljenom za list Sunday Ethnows 50,1 posto od 1008 ispitanih reklo je da paket mjera štednje ide 'u ispravnom smjeru'. Oko 40 posto reklo je da sindikati trebaju tražiti 'socijalni mir' dok se kriza ne završi, dok je 35 posto reklo da bi radnici trebali izražavati svoje protivljenje bez uzrokovanja nereda.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Ilustracija - 6 financijska osobnost Štediša, rasipnik ili kockar: Otkrijte koji ste od ovih 7 tipova i što to znači

Paket mjera štednje vrijedan 4,8 milijardi eura, koji je vlada u Ateni objavila prošli tjedan, obuhvaća povećanje poreza na dodanu vrijednost, smanjivanje plaća u javnom i državnom sektoru, zamrzavanje mirovina i povećanje dobne granice za odlazak u mirovinu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene