Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina Grka misli da drakonske mjere štednje, koje je početkom ožujka najavila grčka vlada, vode u pravom smjeru a mnogi misle da im se sindikati ne bi trebali agresivno suprotstavljati, pokazala su ispitivanja javnog mišljenja.


U istraživanju agencije Marc napravljenom za list Sunday Ethnows 50,1 posto od 1008 ispitanih reklo je da paket mjera štednje ide 'u ispravnom smjeru'. Oko 40 posto reklo je da sindikati trebaju tražiti 'socijalni mir' dok se kriza ne završi, dok je 35 posto reklo da bi radnici trebali izražavati svoje protivljenje bez uzrokovanja nereda.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija U Grčkoj i Francuskoj cijepljenje postaje obavezno za zdravstvene radnike Slika nije dostupna VIDEO: 'Odlučno nastavljamo i širimo borbu'

Paket mjera štednje vrijedan 4,8 milijardi eura, koji je vlada u Ateni objavila prošli tjedan, obuhvaća povećanje poreza na dodanu vrijednost, smanjivanje plaća u javnom i državnom sektoru, zamrzavanje mirovina i povećanje dobne granice za odlazak u mirovinu. (Hina)