Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provokacije

Ukrajina: Protutenkovska granata ispaljena na poljski konzulat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski konzulat u Lutsku, na istoku Ukrajine, pogođen je u noći na srijedu protutenkovskom granatom, objavile su ukrajinske vlasti i osudile taj čin kao "provokaciju".

"Na četvrtom katu generalnog konzulata Poljske u Lutsku došlo je do eksplozije. Prema prvim informacijama, eksploziju je izazvala protutenkovska granata", priopćila je Ukrajinska služba sigurnosti (SBU).

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se general Objavljeni novi detalji o letećem objektu iznad Poljske: "Cijeli put je bio nadziran" Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

U incidentu nije bilo žrtava, dodaje SBU u priopćenju u kojem također navodi da iza te "provokacije" stoji Rusija. "Samo jedna strana ima korist od provokacija prema Poljskoj koje s vremena na vrijeme vidimo u Ukrajini, a to je Rusija", tvrdi SBU.

Od izbijanja oružanog sukoba na istoku Ukrajine u travnju 2014., u kojem je do sada živote izgubilo 10.000 ljudi, Kijev i Zapad redovito upiru prst krivnje prema Rusiji, tvrdeći da vojno pomaže proruske pobunjenike. "Zasigurno se radi o provokaciji. Pitanje je koji je njezin cilj", izjavio je Pawel Soloch, šef Ureda za nacionalnu sigurnost poljskog predsjednika.

Poljska je dala potporu Kijevu tijekom proeuropskih prosvjeda na Maidanu 2014., kada je svrgnut proruski predsjednik Viktor Janukovič. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene