Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zeleni pokret'

Ovaj grad će imati potpuno besplatan gradski prijevoz!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik estonske prijestolnice Tallinna objavio je da će od sljedeće godine svim građanima ponuditi besplatan prijevoz gradskom autobusnom i tramvajskom mrežom, prenosi BBC.

Gradonačelnik Edgar Savisaar kaže da je Tallinn prvi europski grad koji uvodi potpuno besplatan prijevoz, što će ga 'učiniti predvodnikom zelena pokreta u Europi'. Odluku je podržala i većina građana na referendumu. Dosad je gradsko prometno poduzeće samo trećinu svojih troškova podmirivalo prodajom prijevoznih karata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcijski plan Talijanima prekipjelo, ovaj put su i zaprijetili Slika nije dostupna Projekt vrijedan 13 milijardi eura Glavne gradove povezuju podmorskim tunelom?

>> Kako putujete na posao? Javni prijevoz postao 'nužno zlo'

>> Evo zašto se u Ljubljani nitko ne šverca u javnom prijevozu!

Oporba, pak, takvu odluku smatra politikanstvom i rasipanjem javnog novca. 'Čini se da je Tallinn jedan od najbogatijih gradova svijeta, a ulice su mu pune rupa i nema dosta novca za vrtiće', kazao je Valdo Randpere, zamjenik predsjednika gradskog ogranka oporbene Reformske stranke. Gradski oci kažu da će besplatan prijevoz smanjiti uporabu privatnih vozila u gradu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene