Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon svečanosti inauguracije na središnjem prištinskom Trgu Skenderbeg, predsjednica Grabar-Kitarović održala je bilateralni sastanak s novoizabranom predsjednikom.


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u petak inauguraciji novoizabranog predsjednika Kosova Hashima Thacija, priopćio je Ured predsjednice.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Hrvatska Bivša predsjednica za Dnevnik Nove TV o ulozi svoga supruga u aferi Janaf: "On je jako društven, voli se družiti..." Arhivi u kojima će se čuvati dokumenti Grabar-Kitarović - 2 Duboko pod zemljom: Zavirili smo u arhiv u koji će se pohraniti dokumenti Kolinde Grabar-Kitarović

Nakon svečanosti inauguracije na središnjem prištinskom Trgu Skenderbeg, predsjednica Grabar-Kitarović održala je bilateralni sastanak s novoizabranom predsjednikom Thacijem te je tom prilikom naglasila da će Hrvatska i dalje pružati snažnu potporu te prenositi svoja znanja i iskustva Kosovu na njegovom europskom i euroatlantskom putu.

Osim o budućnosti jugoistoka Europe, dvoje predsjednika razgovaralo je i o migrantskoj krizi, gospodarskoj krizi kao i o sigurnosnim izazovima u području jugoistočne Europe. Tijekom razgovora su zaključili da su preko zajednica nacionalnih manjina Republika Hrvatska i Republika Kosovo dobro povezane te da je potrebno jačati bilateralnu suradnju između dviju država, posebice na gospodarskom planu.

U sklopu posjeta Prištini, hrvatska predsjednica sastala se sa župnikom Matejem s kojim je razgovarala o položaju i aktivnostima male hrvatske zajednice na Kosovu te očuvanju hrvatske tradicije i kulture, a neposredno prije inauguracije posjetila je i Zapovjedništvo KFOR-a gdje se susrela s hrvatskim vojnicima koji su raspoređeni u stožeru misije NATO-a, stoji u priopćenju. (Hina)