Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve operacije završene

Mumbai: Ubijeni posljednji teroristi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadnji naoružani islamisti koji su se još nalazili u hotelu u Mumbaiju ubijeni su u subotu ujutro, a policija je najavila kraj operacija više od dva dana nakon usklađenih napada na gospodarsko središte Indije u kojima je smrtno stradalo najmanje 195 osoba.

'Sve su operacije završene. Svi su teroristi ubijeni', izjavio je Hassan Gafoor, šef policije Mumbaija, gotovo 60 sati nakon početka napada.

Pročitajte i ovo Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora" Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

Tri islamista koja su se još nalazila u hotelu Taj Mahal ubijena su u subotu ujutro, kazao je J. K. Dutt, šef Indijske nacionalne garde.

'Rekli smo da su bila još trojica terorista... i imamo tri tijela', rekao je on novinarima izvan hotela. "Napredujemo sobu po sobu provjeravajući je li situacija sigurna", kazao je.

Hotel Taj Mahal je bio posljednje mjesto gdje su se još nalazili napadači.

Podaci o napadima izvršenima u Mumbaiju govore o 195 mrtvih i 295 ranjenih, objavljeno je u subotu iz ureda za upravljanje katastrofama grada Mumbaija.

'Ukupan broj mrtvih iznosi u subotu ujutro 195, uz 295 ranjenih osoba', izjavio je R. Jadhav, odgovorna osoba tog ureda.

Dosad su pojedine zemlje potvrdile smrt najmanje 22 stranca.

Indija je otvoreno optužila Pakistan, svojeg susjeda i suparnika, da stoji iza vrlo dobro koordiniranih napada koji su pogodili Mumbai, grad s 13 milijuna stanovnika. Islamabad je to odlučno i opetovano demantirao.

Napadi su bili posebice usmjereni na strance, američke i britanske goste dvaju hotela, Taj Mahal i Oberoi/Trident, simbole bogatstva Mumbaija, kao i na Židovski centar u tom gradu.

>> FBI šalje agente u Mumbai, Bush žali za žrtvama terorista

>> U Mumbaiju 155 mrtvih i 327 ranjenih

Vijeće sigurnosti UN-a oštro osudilo terorističke napade u Mumbaiju

Vijeće sigurnosti UN-a u petak je oštro osudilo terorističke napade u Mumbaiju, u Indiji, započete 26. studenoga.

'Članice Vijeće sigurnosti UN-a izražavaju sućut obiteljima žrtava te narodu i vladi Indije', kaže se u priopćenju VS-a, koje je objavljeno u petak kasno navečer po istočnoameričkom vremenu.

U napadima, koji su se protegli u treći dan, čija su meta hotelski kompleksi i više drugih lokacija u najvećem indijskom gradu, ubijeno je najmanje 155 osoba, a preko 300 ih ranjeno.

U napadima je ubijeno najmanje 155 osoba, a preko 300 ih je ranjeno Članice Vijeća sigurnosti UN-a, među kojima je i Hrvatska, 'naglasili su potrebu da se počinitelji, organizatori, financijeri i pokrovitelji tih terorističkih djela privedu pravdi'.

'Sva teroristička djela su kriminalna i neopravdana bez obzira na motive koji stoje iza njih', ističe se u priopćenju Vijeća.

Napadi u Mumbaiju, posljednji su i najteži u nizu terorističkih napada koji potresaju Indiju u posljednjih godinu dana. Država Assam, na sjeveroistoku Indije, te gradovi Ahmedabad, Bangalore, Jaipur i New Delhi u tom su razdoblju doživjeli terorističke napade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene