Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ptice pod nadzorom

Golubovima pregledavali anuse - I to zbog samo jednog razloga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dan listopada svake je godine prilika za veliko slavlje u Kini. A ono je ove godine dodatno medijski popraćeno, i to zahvaljujući jednom detalju.

Kad vladajuća kineska Komunistička partija slavi Nacionalni dan (obljetnicu na koju je Mao Zedong 1949. godine proglasio Narodnu Republiku Kinu), tada ni ptice nisu bez nadzora.

People’s Daily, slavni kineski list koji služi kao glasilo Komunističke partije, na Twitteru je objavio fotografiju ponosnog goluba uz koju je stajao tekst: '10 tisuća golubova prošlo je kroz analnu sigurnosnu provjeru kako bi se utvrdilo da u sebi nemaju sumnjive predmete, i sad su spremni za puštanje na Nacionalni dan u srijedu'.

U objavi nije objašnjeno što se točno smatra 'sumnjivim predmetima'.

Pročitajte i ovo Valerija Kanđera, psihologinja Centra za socijalnu skrb objavila apel Psihologinja koja je tražila hitan smještaj za autističnu djevojčicu pod izvanrednim nadzorom Ministarstva: "Svrha je zastrašivanje i ušutkivanje" Mrtve svinje - 3 Uznemirujući prizori Niz propusta u slučaju mrtvih svinja na ulici na istoku Hrvatske: "Očito je da se događa problem. Nije ovo jedini slučaj''

No, u priopćenju za javnost, koje su objavile državne novine Legal Evening News, stoji kako je inspekcija golubove pregledala u utorak navečer, u jednom sportskom centru smještenom u zapadnom Pekingu. Cijeli ovaj proces je snimljen.

VIDEO: Golub s Ugljana putuje s vlasnikom na motociklu

'Njihova krila, rep i anuse treba detaljno pregledati', rekao je neimenovani izvor za ove novine. Nakon pregleda, ptice su zatvorene u zapečaćene kaveze te su vozilima dopremljene na trg Tiananmen, gdje su ih inspektori pregledali po drugi put.

U srijedu u 6 ujutro ptice su napokon puštene i dopušteno im je da naprave krug iznad poznate kineske crvene zastave.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene