Indijski kirurzi iz želuca 16-godišnje djevojke odstranili su klupko kose teško pola kilograma.

Galerija Kirurzi iz želuca 16-godišnjakinje odstranili klupko kose teško pola kilograma - 1 Kirurzi iz želuca 16-godišnjakinje odstranili klupko kose teško pola kilograma - 2 Kirurzi iz želuca 16-godišnjakinje odstranili klupko kose teško pola kilograma - 3 +0 Kirurzi iz želuca 16-godišnjakinje odstranili klupko kose teško pola kilograma - 4

Nakon što se pola godine žalila zbog bolova u trbuhu i povraćanja, roditelji 16-godišnje djevojke iz Palija u Indiji odveli su je liječnicima. Ubrzo se ispostavilo da djevojka u želucu ima klupko kose teško pola kilograma, koje joj je moralo biti odstranjeno operacijom.

Hrpa smeđih dlaka koju su liječnici izvadili iz trbuha bila je duga 16 i široka osam centimetara.

Kirurzi iz želuca 16-godišnjakinje odstranili klupko kose teško pola kilograma - 2 Kirurzi iz želuca 16-godišnjakinje odstranili klupko kose teško pola kilograma - 1 (Foto: Jam Press Vid/rare Shot News/Mega/The Mega Agency/Profimedia)

Djevojka, naime, od svoje osme godine boluje od trihofagije, kompulzivne potrebe za jedenjem kose, bolesti koja se povezuje s trihotilomanijom, odnosno neodoljivom potrebom za čupanjem kose.

Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia) Iz želuca su joj uklonili gotovo kilogram i pol kose koju je nesvjesno grickala čitav život

Članovi njezine obitelji mnogo su je puta upozorili da prestane jesti kosu, ali je ona odbijala slušati. Obitelj je dosad zbog te bolesti nije vodila kod liječnika, stoji u priči agencije Jam Press.

Ljudi koji boluju od te bolesti imaju potrebu žvakati i jesti svoju, a nekad jedu i tuđu kosu. Trihotilomanija se često ubraja u spektar opsesivno-kompulzivnih poremećaja. Još se uvijek ne zna što uzrokuje ovu bolest.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju