Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ni znala da to radi

Iz želuca su joj uklonili gotovo kilogram i pol kose koju je nesvjesno grickala čitav život

Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia)
Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia)
Aktualno Galerija Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia) Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia) +0 Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia) Galerija 1/2 >>
Poremećaj grickanja ili jedenja vlastite kose poznat je pod nazivom trihofagija.

Suman Prasad, 25-godišnjoj Indijki koja se nekoliko dana po porođaju vratila u bolnicu zbog žestokih bolova u abdomenu, liječnici su upravo uklonili klupko kose teško gotovo kilogram i pol.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Danijel Škvorc Na rubu smrti Probudio se i nije mogao hodati, a onda je započela njegova borba za život: "Razmišljao sam hoću li se sutra probuditi"

Ispalo je da je djevojka kosu čitav život nesvjesno grickala, što je formiralo grumen zapetljanih dlaka s kojim  se tim od petero liječnika borio puna tri sata na operacijskom stolu.

"Kada je stigla u bolnicu i opisala simptome, vjerovali smo da joj je ozlijeđena maternica tijekom uklanjanja posteljice. Pravi uzrok perforacije crijeva sve nas je šokirao", izjavio je u utorak kirurg Raj Kumar Mathu, koji je potvrdio da se Suman sada nalazi u stabilnom stanju.

Bolesno grickanje vlastite kose ili dlake u medicini je poznato pod nazivom trihofagija.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene