Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oči u oči

VIDEO Godinama je silovana: Suočila se s ocem koji ju je predao vođi kulta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lindsay Tornambe (27) bila je jedna od 10 djevica koje su predane Victoru Barnardu. Imala je samo 13 godina.

Lindsay Tornambe (27) imala je samo 13 godina kada su je roditelji predali vođi kulta Victoru Barnardu koji ju je navodno godinama seksualno zlostavljao. Sada se u emotivnom intervjuu suočila sa svojim ocem, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla" Ilustracija uhićen "prorok" Farma užasa: Policija spasila 251 zlostavljano dijete, otkriveni su i grobovi 16 beba

Barnard je vođa sekte 'River Road Fellowship', a Lindsay je bila jedna od njegovih 10 djevica koje su godinama trpile zlostavljanje. U ponedjeljak se pojavila u emisiji Dr Phil u kojoj je odlučila saznati zašto ju otac nije zaštitio od zlostavljača.

Njezini roditelji bili su prisutni na posebnoj ceremoniji tijekom koje je Barnard 'duhovno oženio' djevojčice. U tom trenutku bilo joj je jasno da ga ne namjeravaju zaustaviti. Objasnila je i da je Barnard roditeljima rekao da će možda imati spolne odnose s njom.

Njezin otac u emisiji je inzistirao na tvrdnji da nije znao za seksualno zlostavljanje.

Lider sekte odabrao deset djevojčica i seksualno ih zlostavljao

'Kako si moga ne znati?', upitala ga je kći boreći se sa suzama u očima. 'Nisi obavio svoj posao kao otac. Napustili ste me. Ostavili ste me tamo godinama', poručila mu je i dodala kako ne razumije zašto uporno ponavlja da ne zna što se događalo.

Otac je pak poručio da je lider kulta rekao da će, bude li imao spolni odnos Lindsay, to biti kasnije u životu, te da je njegova najveća greška bilo vjerovanje pogrešnom čovjeku. Bio je, kaže, izmanipuliran.

'Iz moje perspektive ona je služila crkvi. Nisam znao za druge stvari koje su se događale', tvrdi otac koji je i sam mnogo puta pokušao napustiti grupu.

Tijekom gostovanja na televiziji Lindsay je rekla kako vjeruje da su neki od njezinih rođaka i dalje povezani s Barnardom koji se još uvijek skriva od vlasti. Nalog za njegovo uhićenje izdan je 11. travnja.

Danas 27-godišnjakinja vlastima se obratila 2012. godine. U javnost je istupila i Jess Schweiss, također bivša članica kulta, koja je vlastima ispričala svoju priču o zlostavljanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene