Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji pristali

Lider sekte odabrao deset djevojčica i seksualno ih zlostavljao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčice su imale tek 12 i 13 godina kada su odabrane za 'časnu funkciju'.

Lider sekte koji je tvrdio da je 'Krist od krvi i mesa' odabrao je deset mladih djevojaka i prisiljavao ih da s njim imaju spolne odnose gotovo cijelo desetljeće, tvrde dvije navodne žrtve.

Pročitajte i ovo Strava u Vrbovcu - 2 Strava kod Vrbovca Obitelj zlostavljala petoricu muškaraca s mentalnim teškoćama: Tukli ih remenom, izgladnjivali i tjerali na prisilni rad Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

Victor A. Barnard (52) pobjegao je nakon što su vlasti u Minnesoti objavile da je suočen s 59 točki optužnice zbog kriminalnog seksualnog ponašanja koje uključuje dvije žene, a moglo bi ih biti i više ako istupe i ostale navodne žrtve.

Nalog za njegovih uhićenjem izdan je 11. travnja, a vlasti vjeruju da ga sljedbenici njegove sekte 'River Road Fellowship' skrivaju u državi Washington.

Roditelji pristali da odu živjeti s njima kad su imale 12 i 13 godina

Nakon godina zlostavljanja Lindsey Tornambe pobjegla je iz grupe od 140 sljedbenika i upozorila vlasti na zlostavljanje. Druga članica kulta Jess Schweiss vlastima je također ispričala svoju priču.

Tvrdi da su imale 12 i 13 godina kad su uz roditeljski pristanak otišle živjeti s Barnardom kao dio grupe od 10 žena. Navodni zlostavljač objasnio je djevojčicama da su i Isus i kralj Salomon imali mnogo žena sljedbenica zbog čega je bilo normalno da i on ima seksualne odnose s njima.

'I dalje sam imala savjest i znala da to nije u redu', kaže Schweiss koji je svaki seksualni odnos s Barnardom zabilježila znakom 'x' na kalendaru.

Njezin otac rekao je kako je osjećao pritisak da ne kaže ništa o seksualnim aktivnostima, a Schweiss danas ne želi imati roditelje u svom životu.

'Na njih više ne gledam kao na roditelje. Više ne postoje za mene', kaže.

Roditelji je poslušno ostavili na ranču

Tornambe se prisjetila 2000. godine i posjeta zajednici s roditeljima kada ju je Barnard pozvao na 'časnu poziciju'. Kad su je roditelji poslušno ostavili na njegovom ranču, Barnard je s njom počeo razgovarati o seksu i naljutio se kada mu je rekla da ne razumije pojmove koje koristi.

Svejedno je imao spolni odnos s njom i zabranio joj da ikome o tom priča. Iako su živjeli tek par kilometara dalje, roditelji su je rijetko posjećivali. Kada je imala 15 pokušala ga je napustiti, ali zbog razočaranih roditelja i njegovo govora o prokletstvu nevoljko se vratila.

Majka za zlostavljanje nije htjela ni čuti

'Jako sam se bojala i nisam znala što će prokletsvo od Boga značiti pa sam ostala', prisjetila se. Nekoliko godina kasnije trajno je otišla. Uselila se roditeljima koji su se preselili u Pennsylvaniju, a po kući su i dalje imali Barnardove fotografije. Majka o zlostavljanju nije htjela ni čuti.

Schweiss je grupu napustila 2009. godine. Kada se 2011. pokušala ubiti bratu je priznala sve o zlostavljanju.
'Na neki način osjećam se loše jer Victoru uzimam život koji ima i stavljam ga iza rešetaka, ali opet, on je uzeo moj život, onaj koji sam trebala imati. U nedostatku boljih riječi - mislim da smo izjednačeni', rekla je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene