Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Rusije s ljubavlju

Putinov glasnogovornik: Trump vlada ekspertnim znanjima i vješt je u činjenicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov ocijenio je u nedjelju površnima i šizofrenima tvrdnje o nekompetentnosti američkog predsjednika Donalda Trumpa, koje su se u nekim medijima pojavile nakon njegova susreta s Putinom na summitu G20 u Hamburgu.

"Nisam bio na tom razgovoru, ali koliko sam razumio dojmove našega predsjednika. Trump je političar koji vlada ekspertnim znanjima, vrlo je uporan i vješt u upravljanju činjenicama", rekao je Peskov, glasnogovornik Vladimira Putina, za TV kanal Rossia 1.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin 88 posto glasova Ruska farsa: Putin pobijedio na predsjedničkim izborima s nadmoćnom prednošću

Po njegovim riječima, optužbe o nekompetentnosti u nizu područja na Trumpov račun nisu utemeljene, primjerice ona da je početnik.

Predsjednici Rusije i SAD-a Putin i Trump prvi su se puta sastali u petak na summitu G20. Dva su predsjednika razgovarala o krizama u Ukrajini i Siriji, cyber-sigurnosti, načinima unapređenja odnosa dviju zemalja te o medijskim spekulacijama o navodnoj upletenosti Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u.

Nakon sastanka neki su se mediji obrušili na Trumpa. Tako je njemački Die Welt ustvrdio da je "profesor Putin nokautirao svojega još 'zelenog' protivnika", a Los Angeles Times kritizirao je Trumpa, navodeći da je na susretu s Putinom pokazao nedovoljnu ustrajnost. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene