Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jamčevina pola milijuna dolara

General Divjak pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Jovan Divjak pušten je iz pritvora u Beču uz jamčevinu.

Informaciju je potvrdilo austrijsko ministarstvo pravosuđa, a jamčevina je iznosila 500 tisuća eura. Kako javlja FTV, general će biti smješten u Veleposlanstvu BIH, a postupak će biti završen za nekoliko tjedana.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Jamčevina od 500.000 eura uplaćen je na račun sudske blagajne poslije podne, potvrdila je za austrijsku novinsku agenciju APA glasnogovornica zemaljskog suda u Korneuburgu Christa Zemanek, dodavši kako su time ispunjeni uvjeti za puštanje Divjaka na slobodu. Divjaku je ukinut pritvor, ali sud u Korneuburgu mora još odlučiti o izručenju Srbiji. Sud je utvrdio iznos jamstva na 500.000 eura, a mediji u Sarajevu javili su da je novac uplatila sarajevska županija.

>> Tisuće Sarajlija marširale do veleposlanstva Srbije

>> U Beču uhićen bivši general Armije BiH Jovan Divjak

Divjak je uhićen prije četiri dana u bečkoj zračnoj luci na temelju srpske tjeralice koja ga tereti za navodne zločine nad pripadnicima JNA iz 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene