Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem neregistriranih odlazaka

GDJE SU? Čak 40 posto tražitelja azila - nestalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Migranti i izbjeglice sve češće koriste rupe u zakonodavstvima europskih zemalja.

Oko 40 posto izbjeglica koje su u posljednja 3 mjeseca u Švicarskoj podnijela zahtjev za azilom nestala su iz prihvatnih centara ubrzo nakon podnošenje zahtjeva. Gdje se nalaze, švicarske vlasti ne znaju.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Ilustracija Objavila policija Pronađen muškarac kojeg su tražili u Požegi

Tamošnje ministarstvo za migracije potvrdilo je ove navode, ali nisu znali reći o kojim se konkretnim brojkama za pojedine prihvatne centre. Glasnogovornica ministarstva kaže kako su spomenuti tražitelji azila vjerojatno nastavili svoj put prema Njemačkoj.

Sukladno švicarskom zakonodavstvu , izbjeglice mogu ući u zemlju tek kad apliciraju azil. Onima koji nemaju namjeru ostati u zemlji, zahtjev se odbija, one koji žele ostati odlaze u prihvatne centre gdje čekaju proceduru izdavanja azila.

U ministarstvu kažu kako ih ovaj trend ne čudi budući da migranti sve više koriste rupe u švicarskim zakonima i migrantskom sustavu. Tako po dolasku u zemlju tvrde da žele ostati, te tu priliku samo koriste kako bi produžili za druge zemlje Europe prije no što ih se službeno registrira u prihvatnom centru.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene