Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od vodećih protivnika Lisabonskog ugovora za reformu Europske unije je najavio da će iskoristiti izbore za Europski parlament u lipnju za kampanju protiv tog sporazuma.


Irski multimilijunaš Declan Ganley je trn u oku Bruxellesa otkako je njegova skupina Libertas pomogla da se na referendumu u Irskoj prošle godine odbaci Lisabonski ugovor što je odgodilo njegovo uvođenje planirano za 1. siječnja 2009. Od odbacivanja Lisabonskog ugovora Ganley se angažirao na osnivanju ureda Libertasa po cijeloj Europi.

Rekao je da će biti kandidat za izborni okrug sjeverozapadne Irske i očekuje da će imati više od stotinu kandidata po cijeloj Europi, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Francusku.

Vezani članci Slika nije dostupna Za sigurnost eura: Promijenjen Lisabonski ugovor Slika nije dostupna Promjene Lisabonskog ugovora za rješavanje kriza u eurozoni

'Vidjet ćete izazov političkom kartelu koji vodi Irsku i Europu', rekao je agenciji Reuters u telefonskom razgovoru. Ganley tvrdi da je sporazum protudemokratski i da će dodatno distancirati Bruxelles od gotovo pola milijarde stanovnika Europske unije.