Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod nadzorom Gadafija

Gadafijev režim unatoč sankcijama zarađuje milijune na nafti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijske vlasti nastavljaju dobivati 'stotine milijuna dolara' prihoda od nafte, usprkos međunarodnim sankcijama uvedenim protiv režima Moamera Gadafija, piše Financial Times.

'Prihodi ostvareni izvozom nafte slijevaju se u središnju libijsku banku i potencijalno pod izravan nadzor pukovnika Gadafija', piše britanski dnevnik citirajući zapadni izvor iz naftnog sektora.

Tijekom zadnja dva tjedna izvoz nafte koji je ostvarila Libija porastao je na približno 770 milijuna dolara, procjenjuje Financial Times.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine

Po pisanju tog ekonomskog dnevnika, Libija je izvezla u prosjeku 570 tisuća barela nafte na dan u drugom tjednu veljače. Najveći kupci su indijske i kineske tvrtke, piše FT.

>> VIDEO: Odmazda Gadafija pobunjenicima, deseci mrtvih

U petak je međunarodna agencija za energiju procijenila da Libija i dalje proizvodi milijun barela nafte na dan, u usporedbi s 1,6 milijuna prije početka narodne pobune. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene