Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti presrele kradljivce

Pronađeno Gadafijevo blago: 20 tona zlata i 80 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti na jugu Libije pronašle su u pustinji i iskopale dvadeset tona zlata i 80 milijuna eura. Lokalni list Barniq piše kako se vjeruje da su pripadali pokojnom libijskom vođi Moameru Gadafiju.

Zlato je otkriveno nakon što su vlasti presrele dvojicu lovaca na zlato koji su pokušavali stupiti u kontakt s Gadafijevim lojalistima. Vlasti su do tada već u blizini sela Hun pronašle desetak zlatnih poluga. Avioni s detektorima za metal kruže i dalje iznad pustinje da zlato ne bi nestalo u rukama plaćenika i avanturista. Njihov zadatak je da pretraže i najzabačeniji kutak pustinje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra potvrda NATO završava libijsku misiju 31. listopada Slika nije dostupna Časnik NTC-a tvrdi 'Saif Gadafi se želi predati sudu u Haagu'

>> 'Gadafijeva smrt bi mogla biti ratni zločin'

Vjeruje se da je ovo dio Gadafijevog bogatstva koje je povukao iz nacionalne banke prije bijega iz Tripolija. Vlasti smatraju da su u pustinji skrivene još četiri tone zlata i oko pola milijarde dolara. Iako se vrijednost imovine Moamera Gadafija izražava različitim brojkama, neki procjenjuju da je riječ o otprilike 85 milijardi eura. Međutim, libijski dužnosnici tvrde da je ona vrijedna čak 200 milijardi dolara.

Lovci na Gadafijevo zlato su opremljeni najmodernijim uređajima za detektiranje plemenitih metala i uspješno se kriju od vladinih špijuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene