Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gadafi i Lukašenko protiv dominacije SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski vođa Muamer Gadafi tijekom sastanka u Minsku s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom pozvao je 'sve napredne snage' da se udruže u zajedničkom suprotstavljanju dominaciji Sjedinjenih Država te da pokušaju 'ispraviti pogreške' UN-a, prenijele su svjetske agencije.

Gadafi je, nakon posjeta Rusiji, doputovao u dvodnevni posjet Bjelorusiji. 'Sve napredne snage trebaju se ujediniti kako bi ispravile učinjene pogreške, među kojima su i one što su ih počinili Ujedinjeni narodi', rekao je Gadafi, a prenosi France presse.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putinov saveznik Ukrajinci tvrde da su Bjelorusi ušli na njihov teritorij. Lukašenko samo par sati ranije: "Nećemo se pridružiti ruskim trupama..." Roman Protaševič - 2 PLAKAO JE Protasevič u televizijskom intervjuu hvalio Lukašenka: "Samo se nadam da ću uspjeti sve ispraviti i živjeti normalnim, povučenim životom"

Lukašenko, kojega je Washington nazvao 'posljednjim europskim diktatorom' i njegov libijski gost, pozvali su na suprostavljanje Sjedinjenim Državama i na multipolarnost, koja će omogućiti da svijetom ne dominira nijedna supersila. Lukašenko je, u pozdravnom govoru kazao kako se manje države moraju držati zajedno da bi se suprotstavile hegemoniji velikih zemalja.

Lukašenko, koji se Gadafiju cijelo vrijeme obraćao s 'brate moj', istaknuo je kako dvije zemlje imaju 'zajednička stajališta o svjetskim pitanjima', prenosi dpa.

Dvojica čelnika trebala bi, među ostalim, razgovarati o trgovinskim pitanjima između dviju zemalja, o pravosuđu, kulturološkoj razmjeni i razmjeni na području komunikacijske tehnologije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene