Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za godine kolonijalizma, ropstva i ubijanja

Gadafi će tražiti 777 bilijuna dolara odštete za Afriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski čelnik Moamer Gadafi ovoga mjeseca namjerava zatražiti stalno mjesto za afrički kontinent u Vijeću sigurnosti UN-a i 777 bilijuna dolara odštete zbog kolonijalnog iskorištavanja u povijesti.

'Reći ću svijetu da Afrika zaslužuje 777 bilijuna dolara kompenzacije za godine kolonijalizma, ropstva i ubijanja', rekao je Gadafi afričkim liderima u Tripoliju, dva tjedna uoči svoga odlaska na sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a u New York. Libijski je čelnik dodao da Afrika zaslužuje stalno mjesto u tom tijelu, bez obzira hoće li se ono reformirati ili ne.

Pročitajte i ovo Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća

'Strane su sile namjerno stvorile unutarafričke probleme, kako afrički narodi ne bi mogli izgraditi kontinentalno jedinstvo i postati snažni kao Europa ili Sjedinjene Države', kazao je Gadafi čija je zemlja nestalna članica VS-a do kraja ove godine i najvjerojatnije će sudjelovati na sjednici Vijeća 24. rujna koja će biti posvećena nuklearnom razoružanju i kojom će predsjedati američki predsjednik Barack Obama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene