Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niskobudžetna avionska kompanija Ryanair svojim korisnicima pokušava oduzeti jednu od najosnovnijih usluga - besplatno korištenje toaleta u zrakoplovu.


Putnicima će zračna kompanija možda naplaćivati jednu funtu za korištenje toaleta u avionu. 'Razmišljamo o tome da pokraj vrata za toalet stavimo aparat za novčiće', rekao je direktor tvrtke Michael O'Leary, prenio je The Sun.

Vezani članci Jezivi toaleti (Foto: boredpanda.com) Neki javni toaleti su toliko jezivi da ih ljudi ne žele koristiti ni u slučaju najveće nužde Toaleti (Foto: thechive.com) Sila možda ne pita, ali oni su odustali nakon što su vidjeli toalet

'Mi se trudimo pronaći načine podizanja diskrecijskih prihoda tako da možemo smanjivati cijenu leta. Uostalom, nitko nikada nije ušao u avion s manje od jedne funte', rekao je O'Leary.

Irski prijevoznik poznat je po pronalaženju načina kako da iz potrošača iscijedi ekstra novca povrh osnovne karte prijevoza. 'Čini se kako je Ryanair spreman učiniti sve za brzu zaradu', rekla je Rochelle Turner, iz udruge potrošača. 'Stavlja profit ispred komfora svojih klijenata. Ovo će možda nagnati ljude da prestanu kupovati precijenjeno piće na letu', dodala je Turner.

'To je korak previše. Neki Ryanarovi letovi traju nekoliko sati', rekao je James Fremantle iz Vijeća korisnika zračnog prijevoza.