Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon poraza vladajućih

Francusku očekuju prosvjedi i štrajkovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana nakon teškog poraza vladajuće desnice na regionalnim izborima, očekuje se da će u Francuskoj početi štrajkovi u znak prosvjeda protiv predložene mirovinske poremetiti promet i održavanje nastave.

Na štrajk je pozvala većina sindikata u zemlji i očekuje se da će on zahvatiti većinu javnoga sektora, uključujući promet, škole, pošte i medije. Usto, očekuju se ulični prosvjedi u 180 francuskih gradova. Dosad je otkazana trećina brzih vlakova (TGV) u unutarnjem prometu i polovina regionalnih željezničkih linija.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Policija, ilustracija Prekinut promet Tragedija u blizini Karlovca: U sudaru s teretnim vozilom smrtno stradao motociklist

>> Sarkozy se 'bacio' na rekonstrukciju vlade

Sindikati su predvidjeli dan akcije na državnoj razini u javnom i privatnom sektoru kako bi prosvjedovali protiv plana mirovinske reforme i ukidanja desetaka tisuća radnih mjesta u državni službama. Prosvjedi dolaze dan nakon što je predsjednik Nicolas Sarkozy smijenio ministra rada Xaviera Darcosa. Mirovinsku reformu Sarkozy smatra jednom od središnjih tema svog prvog predsjedničkog mandata. Tijekom travnja očekuju se prvi sastanci između predsjednika i sindikata o toj temi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene