Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigmatizirajuća propaganda

Francuska: Udvostručile se predrasude prema Židovima i Arapima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predrasude Francuza prema Arapima, Židovima i homoseksualcima su u porastu, prema istraživanju instituta BVA za Uniju židovskih studenata Francuske i udruženje SOS Rasizam.

'Nakon godinu dana stigmatizirajuće propagande prema arapskim i muslimanskim zajednicama, predrasude su se udvostručile u odnosu na prošlu godinu', rekla je Arielle Schwab, predsjednica UEJF-a u debati koju je pokrenula vlada o francuskom nacionalnom identitetu. Za 27,6 posto ispitanih Arapi su skloniji kriminalu od ostalih, prema 12 posto tijekom sličnog istraživanja instituta CSA prošle godine.

Pročitajte i ovo Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće" Slika nije dostupna Podmetnut požar UBIJENA BEBA Na kuću napisali: 'Cijena koju treba platiti'

Za gotovo svakog drugog ispitanog Francuza (49 posto) stranci znaju bolje iskoristiti sustav socijalne zaštite. Prema tom istraživanju 28 posto Francuza smatra da su crnci fizički jači od ostalih i 30 posto da Židovi imaju više upliva od ostalih u financijama i medijima. U pogledu homoseksualaca 12 posto Francuza (umjesto 8 posto prošle godine) uvjereno je da su oni opsjednutiji seksom nego ostali. Istraživanje BVA je izvedeno 21. i 22. svibnja 2010. na reprezentativnom uzroku od 1.029 osoba starijih od 15 godina. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene