Velike poplave pogodile su jug Francuske. Iz turističkih kampova evakuirano je više od 1600 ljudi, a jedna je osoba nestala.

Galerija


Nakon vrućina i vrlo visokih temperatura jug Francuske, na kojemu su brojni turistički kampovi, pogodile su velike poplave, piše BBC.

Vezani članci Adrien Brody (Foto: Profimedia) Ušao je u povijest pa ispario iz svijeta slavnih, a sad je uhvaćen kako uživa u društvu modela! Izlila se rijeka Seine (Foto: AFP) Ugroženo neprocjenjivo blago? Najpoznatiji muzej na svijetu zbog straha od poplave zatvorio dio svojih prostorija

Najgore su pogođena područja Garda, Ardechea i Dromea. Iz ljetnih turističkih kampova evakuirano je više od 1600 ljudi, od kojih je velik broj djece. Na terenu je više od 400 vatrogasaca i policajaca, a pogođeno područje nadlijeću četiri helikoptera.

Iz ljetnog kampa evakuirano 119 djece

U ljetnom kampu u Saint-Julien-de-Peyrolas evakuirano je 119 djece, a nestao je 70-godišnji Nijemac koji je pomagao u nadzoru djece. Lokalni mediji javljaju da je, vidjevši bujicu koja dolazi prema kampu, utočište potražio u svojem automobilu, no bujica ga je odnijela. U potrazi su za njim spasioci i ekipa ronioca.

Nekoliko ljudi prevezeno je u bolnicu s manjim ozljedama. Rachel Buchanan, iz Oxforda u Velikoj Britaniji, u vrijeme poplave putovala je u blizini rijeke u Ardecheu.

"Obaviješteni smo da se bliži oluja, no teško je bilo pretpostaviti snagu olujnog nevremena koje nam se približava. Razina rijeke rasla je vrlo brzo. Vožnja u našem kamperu bila je zastrašujuća jer je cesta uz rijeku bila potpuno pod vodom, a bujice blatne vode pojavljivale su se niotkuda i nosile sve pred sobom", kazala je Buchanan.