Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEOSNIMKU

Katastrofa u Francuskoj: "Bujice blata stvaraju se niotkud i nose sve pred sobom!"

Poplave u Francuskoj (Foto: AFP)
Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp +5 Poplave u Francuskoj (Foto: AFP) Galerija 1/10 >>
Velike poplave pogodile su jug Francuske. Iz turističkih kampova evakuirano je više od 1600 ljudi, a jedna je osoba nestala.

Nakon vrućina i vrlo visokih temperatura jug Francuske, na kojemu su brojni turistički kampovi, pogodile su velike poplave, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Najgore su pogođena područja Garda, Ardechea i Dromea. Iz ljetnih turističkih kampova evakuirano je više od 1600 ljudi, od kojih je velik broj djece. Na terenu je više od 400 vatrogasaca i policajaca, a pogođeno područje nadlijeću četiri helikoptera.

Iz ljetnog kampa evakuirano 119 djece

U ljetnom kampu u Saint-Julien-de-Peyrolas evakuirano je 119 djece, a nestao je 70-godišnji Nijemac koji je pomagao u nadzoru djece. Lokalni mediji javljaju da je, vidjevši bujicu koja dolazi prema kampu, utočište potražio u svojem automobilu, no bujica ga je odnijela. U potrazi su za njim spasioci i ekipa ronioca.

Nekoliko ljudi prevezeno je u bolnicu s manjim ozljedama. Rachel Buchanan, iz Oxforda u Velikoj Britaniji, u vrijeme poplave putovala je u blizini rijeke u Ardecheu.

"Obaviješteni smo da se bliži oluja, no teško je bilo pretpostaviti snagu olujnog nevremena koje nam se približava. Razina rijeke rasla je vrlo brzo. Vožnja u našem kamperu bila je zastrašujuća jer je cesta uz rijeku bila potpuno pod vodom, a bujice blatne vode pojavljivale su se niotkuda i nosile sve pred sobom", kazala je Buchanan.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene