Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska uvodi strože kazne za seksualno uznemiravanje.


Parlament će tijekom dana potvrditi novi zakon, kojim seksualno uznemiravanje postaje kazneno djelo. Predviđene su kazne do dvije godine zatvora, odnosno do 30 tisuća eura. Isti zakon u svibnju je povučen iz procedure, jer je ocijenjeno da je preblag i da ženama ne pruža dovoljnu zaštitu.

>> IQ testovi pokazali: Žene su inteligentnije od muškaraca!

Vezani članci Seksualno uznemiravanje na Veterini - 3 Profesor s Veterine kojeg su studentice prijavile za seksualno uznemiravanje dobio otkaz Tigar - 5 Zoološki vrt u Zagrebu za tigra nema uvjete, a nastamba u Križevcima da? Istražili smo tko smije biti Tarzan u Hrvatskoj

'S novim zakonom ništa neće proći nekažnjeno. Ništa. Riječi, od trenutka kad se izgovore, mogu stvoriti neugodnu atmosferu prijetnji i uvreda. Riječi će se kažnjavati jednako kao i fizička djela, jer i one mogu izazvati ljudsku patnju', rekla je francuska ministrica za prava žena Najat Vallaud-Belkacem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.