Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I vojnu i političku

Francuska: Saudijska Arabija ima našu podršku u Jemenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius izrazio je u nedjelju u Rijadu potporu svoje zemlje Saudijskoj Arabiji, koja vodi vojnu akciju u susjednom Jemenu protiv šijitske pobune koju podržava Iran.

"Glede Jemena, izražavamo svoju potporu, ponajprije političku, saudijskim vlastima", rekao je Fabius novinarima, na početku razgovora s najvišim saudijskim dužnosnicima, među kojima i novim kraljem Salmanom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velik udarac Hutijima Jemenski borci zauzeli luku Aden Slika nije dostupna Rat i dalje bjesni Arapski zračni napadi u Jemenu: Najmanje 80 žrtava

Pariz, kazao je, smatra jemenskog predsjednika Abda Hadija, koji je morao napustiti zemlju, "legitimnom vlašću" u Jemenu i zauzima se za "političko rješenje" krize.

Operacija 'Odlučna Oluja': Vojska Saudijske Arabije ubila više od 500 jemenskih pobunjenika

Saudijska Arabija predvodi koaliciju devet arapskih zemalja, koja od 26. ožujka u Jemenu svakodnevno izvodi zračne napade kako bi spriječila šijitske pobunjenike Hutije povezane s Iranom da preuzmu nadzor nad cijelim jemenskim teritorijem. Saudijska Aranija u toj pobuni vidi prijetnju za vlastitu sigurnost.

Koaliciji pomaže SAD, dok Francuska za sada izražava samo političku potporu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene