Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski državni tajnik za sigurnost Antonio Camacho izjavio je da nema nesuglasica između Madrida i Pariza u borbi protiv ETA-e.


"Nema nikakvih nesuglasica i mislim da moramo biti zadovoljni jer nam to suglasje omogućava da jamčimo bolju sigurnost našim građanima", kazao je Camacho novinarima u okviru sjednice u Senatu.

Vezani članci Slika nije dostupna Španjolska policija uhitila čelnika baskijskih separatista Slika nije dostupna Zapatero: ETA opet pogriješila

Dvije zemlje su "u stalnoj vezi", istaknuo je španjolski dužnosnik kojemu je bilo postavljeno pitanje o iskazima koji su se u ponedjeljak u Parizu čuli na suđenju osobama osumnjičenim da pripadaju logističkoj bazi ETA-e, u svezi s djelovanjem baskijske separatističke organizacije u Francuskoj koju su naoružala dvojica francuskih čelnika za suzbijanje terorizma.

Ta dvojica časnika izvijestila su o snažnom djelovanju ETA-e u Francuskoj, zemlji koja je već tradicionalno baza za njezino
povlačenje, obilježeno brojnim krađama automobila.

"Mislim da je sadašnje stanje u borbi protiv terorizma odraz dobrih veza između Francuske i Španjolske: radimo zajedno, razgovaramo svakodnevno, osnovali smo istražne ekipe", podsjetio španjolski dužnosnik.

Španjolski provladin dnevni list El Pais piše da je španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova zaključilo da je ocjena francuske policije o razmjerima djelovanja ETA-e u Francuskoj preuveličana.