Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska i Španjolska zajedno protiv ETA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski državni tajnik za sigurnost Antonio Camacho izjavio je da nema nesuglasica između Madrida i Pariza u borbi protiv ETA-e.

"Nema nikakvih nesuglasica i mislim da moramo biti zadovoljni jer nam to suglasje omogućava da jamčimo bolju sigurnost našim građanima", kazao je Camacho novinarima u okviru sjednice u Senatu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapatero: ETA opet pogriješila Slika nije dostupna Nasilje u Baskiji

Dvije zemlje su "u stalnoj vezi", istaknuo je španjolski dužnosnik kojemu je bilo postavljeno pitanje o iskazima koji su se u ponedjeljak u Parizu čuli na suđenju osobama osumnjičenim da pripadaju logističkoj bazi ETA-e, u svezi s djelovanjem baskijske separatističke organizacije u Francuskoj koju su naoružala dvojica francuskih čelnika za suzbijanje terorizma.

Ta dvojica časnika izvijestila su o snažnom djelovanju ETA-e u Francuskoj, zemlji koja je već tradicionalno baza za njezino
povlačenje, obilježeno brojnim krađama automobila.

"Mislim da je sadašnje stanje u borbi protiv terorizma odraz dobrih veza između Francuske i Španjolske: radimo zajedno, razgovaramo svakodnevno, osnovali smo istražne ekipe", podsjetio španjolski dužnosnik.

Španjolski provladin dnevni list El Pais piše da je španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova zaključilo da je ocjena francuske policije o razmjerima djelovanja ETA-e u Francuskoj preuveličana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene