Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvaliteta zraka - NULA

FOTO Veliki oblak smoga prekrio London

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki oblak smoga prekrio je u srijedu London i veliki dio Engleske, koja se već nalazi pod nadzorom Europske komisije zbog kvalitete zraka koji udišu Britanci i vrlo visoke razine zagađenosti.

Ministarstvo okoliša objavilo je da su tri razloga velikog zagađenja koje bi trebalo potrajati do petka: lokalno zagađenje, industrijsko zagađenje s europskog kontinenta i prašina od pijeska Sahare koju donosi vjetar s jugoistoka.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi

Iako je vrijeme posebno blago s obzirom na godišnje doba, s temperaturama koje se kreću do 20 stupnjeva u Londonu, ministarstvo okoliša preporučilo je osjetljivim osobama da izbjegavaju intenzivne napore izvan kuće.

7 milijuna ljudi umrlo od zagađenja zraka 2012.

Neka područja na jugu i istoku trebala bi u srijedu dosegnuti razinu zagađenja devet pa čak i deset na ljestvici od deset, prema službenim predviđanjima.

London je u srijedu ujutro bio prekriven dobro vidljivim oblakom zagađenja a automobili uz pločnike, među kojima onaj premijera Davida Camerona, bili su prekriveni tankim slojem crvenog pijeska.

Do vrhunca u zagađenju dolazi u trenutku kad je Europska komisija pokrenula 20. veljače sudske postupke protiv Velike Britanije zbog neispunjavanja obveze smanjenja pretjerane razine dušikovog dioksida (NO2), toksičnog plina iz ispušnih plinova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene