Ruska ekonomija jedna je od onih koje su najviše pretrpjele u globalnoj recesiji, no to nije spriječilo ruske bogataše da se okupe u Moskvi i pokažu kakav si luksuz još uvijek mogu priuštiti.


Ono što su pokazali javnosti na Sajmu milijunaša (Millionaire Fair), impresioniralo bi mnoge. Brzi automobili, čistokrvni pastusi, mobiteli s kućištem od čistog zlata, samo su neki od luksuza, koje su ruski bogataši pokazali svijetu. Nakon gotovo dva desetljeća od raspada SSSR-a, malo koja stvar može prikazati kakve je drastične promijene kapitalizam unio u tu zemlju.

Vezani članci Nautika 2020. - 1 Od luksuznih jahti do gumenjaka za ribiče: Pogledajte što se sve nudi na sajmu nautike, cijene idu i do 350 tisuća eura Sajam Vjenčanja Exclusive (Foto: Studio Z) Bogati glazbeni program i sve za buduće mladence na 4. Sajmu vjenčanja Exclusive

'Danas se sve može naći ovdje u Moskvi, a samo 20 godina ranije, bili smo daleko iza američkih i europskih velegradova', rekla je 22-godišnja Oksana, koja je samu sebe nazvala 'party djevojkom ruskog visokog društva', prenosi Deutche Welle. Ipak, ove je godine sajam ruskih bogataša bio znatno slabiji nego lani, a i prostor im je za tri četvrtine manji od prethodnog, a jedina mu je prednost što se nalazi u središtu Moskve.