Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak slučaj polidaktilije

Foto: Rođena beba s 24 posve normalna prstića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamani Hubbard ima šest potpuno razvijenih prstiju na šakama i nogama. Naziv za tu pojavu je polidaktilija, odnosno malformacija kod koje je broj prstiju prekomjeran, koja nije posebno rijetka.

Tek rođeni dječak poseban je po tome što su kod njega svi prstići dobro razvijeni, piše KTVU.com. Rođen u San Franciscu u bolnici Saint Luke prije tri tjedna, Hubbarb je izgledao savršen netom nakon poroda tako da nitko nije primjetio anmaliju. 'Seste i liječnici su mi rekli da je težak 2,70 kg te da je dobrog zdravlja. To je sve što su mi rekli', ispričala je Miryko Gross, dječakova majka. Ali, njegov je otac Kris primjetio da dječak ima po šest prstića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reagirali na sporne izjave HNS: "Škoro je pjevač opasnih namjera koji prijeti u totalitarnom tonu. Zaslužio je i prst i kaznenu prijavu za zastrašivanje" MMA borac Zoran Đođ (Foto: Marko Prpić) Ma može pričekati... Hrvatskom MMA borcu berač otkinuo dio prsta, no prvo je pobrao kukuruz do kraja, a tek onda je otišao na šivanje

'Neki članovi obitelji su imali šest prstiju na šakama koji nisu bili sasvim razvijeni, ali ne i na nogama', rekao je 34-godišnji Kris i samo rođen s nerazvijenim šestim prstom koji je odstranjen dok je još bio dijete.

Prema riječima liječnika, Kamani je rjedak sučaj jer su svi njegovi prstići dobro razvijeni. 'U iskušenju sam da mu ne odstranim višak prstiju jer su dobro razvijeni, nisu deformirani. Razumijem da bi ga zbog toga djeca u školi mogla zezati. Ali zamislite kakav bi pianist bila osoba s 12 prstiju, gitarist, ako ništa drugo, zamislite njegove vještine tipkanja', rekao je pedijatar Michale Treece.

Majka se još nije izjasnila što napraviti s dodatnim prstićima, a otac je otvoren za sve mogućnosti. 'Samo želim vidjeti kakva ga sve čuda očekuju', rekao je Kris.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene