Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijepi putnik

FOTO Putnici tijekom leta na krilu aviona ugledali - PITONA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnici na letu prema Papui Novoj Gvineji tijekom čitavog su leta na krilu aviona mogli vidjeti pitona kako pokušava preživjeti u borbi s majkom prirodom.

Dvadesetak minuta nakon polijetanja, putnici na Qantasovom letu iz australskog grada Cairnsa prema Port Moresbyju, glavnom gradu Papue Nove Gvineje, na krilu aviona uočili su slijepog putnika. Riječ je o tri metra dugom pitonu koji se gotovo dva sata borio sa snažnim zračnim strujama i niskim temperaturama, pokušavajući ostati na krilu i preživjeti.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..."

>> Probudila se usred noći, vidjela pitona na bebinoj ruci i spasila joj život

Isprva se kroz prozore aviona tipa Bombardier Q400 mogla vidjeti tek pitonova glava, no ubrzo se putnicima pokazao cijelom svojom dužinom. U nekoliko se navrata pokušao skloniti u svojevrsnu zavjetrinu na krilu, no zračne struje koje su na tim visinama dosezale nevjerojatnih 400 kilometara na sat i temperatura zraka koja se spustila na 12 Celzijevih stupnjeva ispod ništice bili su neumoljivi. Više je puta odbačen u smjeru motora, a koliko su ti udarci bili siloviti svjedoče krvave mrlje na bijelom dijelu krila, piše BBC.

U konačnici su ga na aerodromu u Port Moresbyju pronašli uginulog. Da je let trajao nešto kraće, nije isključeno da bi preživio.

Inače, dio putnika nije bio svjestan što se događa, dok je dobar dio njih tijekom cijelog leta poglede usmjerio prema pitonu. Svjedoci kažu da panike nije bilo, premda mnogima nije bilo svejedno.

Stručnjaci pak pojašnjavaju da ovaj tip pitona jede glodavce te da ih voli vrebati sa skrovitih mjesta, u čemu se možda skriva i odgovor na pitanje kako se našao na avionskom krilu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene