Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavjet za poginule

FOTO: Obrijao bradu tek nakon bin Ladenova ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo Osame bin Ladena povijesni je događaj za cijeli svijet, a za jednog Amerikanca značio je i konačno brijanje duge brade.

Nakon napada na WTC 11. rujna Gary Weddle, školski profesor iz Washingtona, zavjetovao se da neće odrezati svoju bradu sve dok ne uhvate ili ne ubiju vođu Al Qaide, Osamu bin Ladena. To je bio znak njegove podrške američkoj vojsci i slobodi Amerikanaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako im odgovore Američki vojnici bili spremni na sukob s pakistanskim snagama Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške'

>> FOTO: Obama gledao uživo kako ubijaju Osamu

>> Osamu izdao strah od tehnologije

'Nisam želio zaboraviti i nisam namjeravao zaboraviti', rekao je Gary, a prenosi globalpost.com. Garyjeva brada je rasla i rasla i dosegla dužinu od gotovo 40 centimetara jer se američka potraga za bin Ladenom protegla na cijelo desetljeće.

'Još uvijek sam vrlo emocionalan zbog svih poginulih i uništenja', rekao je Gary koji se sada obrijao nakon 3.454 dana. 'Kada sam gledao rušenje blizanaca na televiziji bio sam užasnut i nisam se maknuo od ekrana nekoliko dana', ispričao je Gary.

Njegova supruga rekla je kako je htjela da se Gary riješi brade, no poštovala je njegov zavjet. 'Sada izgleda 10 godina mlađe. Ovo je sretan trenutak i za nas i za cijeli svijet', dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene