Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viši od kilometra

FOTO Ovakav će biti pogled s vrha najvišeg nebodera na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska tvrtka koja je napravila toranj Shard u Londonu, sklopila je novi mega posao u Saudijskoj Arabiji. U gradu Jeddahu, napravit će najviši neboder na svijetu, visok više od jednog kilometra.

Tvrtka Mace sklopila je ugovor težak 1,19 milijardi dolara da napravi Kingdom Tower u Jeddahu. Ipak, radove neće izvoditi sami, već će im se pridružiti i još jedna britanska kompanija EC Harris, a neboder mora biti godov do 2018. godine. Građevna površina Kingdom Towera veličine je 500.000 kvadratnih metara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon više od 70 godina Otvorili prvu trgovinu s alkoholom: "Ovo bi trebalo riješiti problem krijumčarenja koji smo imali s diplomatima" Slika nije dostupna Za 20 milijardi dolara Gradi se najviši futuristički neboder na svijetu!

>> Provalili u najviši neboder u Europi i snimili ovo!

Njegovim dovršetkom, trenutno najviši neboder na svijetu, Burj Khalifa, koji je visok 828 metara, postat će 'patuljak' pored nove arapske mega građevine.

Simbol snage

Kingdom Tower imat će 59 dizala, s najvećom brzinom uspona i spuštanja - od 10 metara u sekundi, a u sklopu nebodera nalazit će se i hotel s četiri zvjezdice Four Seasons.

Saudijski princ milijarder Al-Waleed bin Talal, koji financira čitav projekt, isprva je htio neboder visok 1,6 kilometara, no odustao je od te zamisli zbog bojazni da tlo neće moći držati temelje takve građevine, prenosi Daily Mail.

Spomenuti princ izgradnjom Kingdom Towera svijetu (a i domaćim rivalima) želi poslati jasnu poruku snage u ovim teškim vremenima za svjetsku ekonomiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene