Za 23-godišnju Leanne Salt brinuo se tim od 60 liječnika, a imala je i specijalno izrađen krevet koji je mogao izdržati njenu težinu od 220 kilograma.


Liječnici su strahovali za njen život tijekom četverosatne operacije, no tri bebe – blizanci Deanna i Daisy te najmlađi Finlee – sretno su došli na svijet uz pomoć carskog reza. 

Leanne priznaje da se uvijek borila sa svojom težinom.
‘Operacija je prošla bez komplikacija. No bila sam gladna kada sam napustila salu, te nisam mogla dočekati da pojedem nešto.’ 

‘Cijela situacija malo me uplašila. Nikad prije nisam bila na operaciji i zbilja sam sretna da je sve dobro prošlo i da su moja djeca zdrava,’ dodala je Leanne. 

‘Moj liječnik bio je prilično otvoren prema meni. Rekao mi je da je cijela operacija rizična te da postoji šansa da se više ne probudim. No naglašeno je da sam prioritet ja, a ne bebe. Ipak nisam željela izgubiti ni jednu od njih.’ 

‘Bilo je rizično no zahvalna sam svima u bolnici. Moj slučaj dokazuje da i deblje žene mogu imati djecu.’ 

Liječnici su joj rekli da nosi trojke nakon 10 tjedana trudnoće.
‘Bila sam zbilja iznenađena kada sam to čula. Ni moja majka nije mogla vjerovati,’ rekla je Leanne. 

‘No trudnoća nije bila laka. Stopala su mi otekla i nije mi bilo ugodno spavati. Došla sam do točke kada sam doslovce živjela na kauču.’ 

Baka Jane Salt, koja će pomagati Leanne i paziti na unuke kaže: ‘Ne mogu reći koliko sam zahvalna osoblju bolnice što su mi spasili kćer i podarili mi troje predivne unučadi.’ 

Dr. Vatish, ginekolog i specijalist za porođaje kaže da Leanne nije mogla primiti opću anesteziju jer je postojala velika opasnost da je ne preživi. 

Dobila je anestezija u kičmu, a zbog njene veličine trebalo je 2 i pol sata da počne djelovati, što je samo potenciralo rizičnost operacije. 

‘Leanne je najteža žena na svijetu koja je rodila trojke. U literaturi nije zabilježeno da je netko njezine veličine to uspio.,’ rekao je Dr. Vatish. 

‘U operaciji su sudjelovala 4 kirurga i 3 anesteziologa. Sve skupa tim od 60 ljudi bio je uključen u operaciju i brigu o dojenčadi,’ dodao je doktor.