Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kinezi su se u potpunosti 'zakačili' na stealth borbene zrakoplove. U javnost su iscurile fotografije makete mogućeg budućeg kinseskog stealth bombardera.


Modernizacija u kineskoj vojsci ima popriličan zamah, jer nakon svojeg prvog stealth lovca i prve stealth bespilotne letjelice, Kinezi možda planiraju i svoj prvi stealth bombarder.

Vezani članci Izraelski F-16 Barak (Foto: MORH) - 1 Posao i dalje u slijepoj ulici: Netanyahu i Pompeo razgovarali o prodaji izraelskih F-16 Hrvatskoj Izraelski borbeni zrakoplovi i hrvatski MiG-ovi (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Spektakularni prelet izraelskih borbenih zrakoplova F16 i hrvatskih MiG-ova iznad Knina

>> FOTO Snimljen 'Oštri mač', kineska ubojita bespilotna letjelica

Fotografije makete i dizajna pronašao je stručnjak za kinesko zrakoplovstvo, Andreas Rupprecht, a prenosi ih Business Insider. Ipak, zasad je nemoguće utvrditi radi li se samo o maketi, ili doista pravom projektu kineske vojske.

Oblik tog navodnog bombardera podsjeća oblikom na barem dva američka stealth zrakoplova - F-117 Nighthawk i YF-23. Maketa tog zrakoplova pojavila se i na par lokalnih javnih prezentacija. Mogao bi to biti i odgovor na plan ruske vojske o izradi bespilotnog strateškog bombardera 6. generacije baziranog na modelu PAK-DA, ili američkom X-51 i Falcon HTV-2.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook