Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna satelitska snimka

FOTO Očajan otac: 'Odmah maknite ovo s Google Mapsa!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je objavio kako će HITNO maknuti jednu satelitsku sliku sa Google Maps servisa.

Sporna fotografija prikazuje tijelo 14-godišnjaka koji je ubijen u Kaliforniji još 2009. godine. Google je odlučio maknuti spornu sliku nakon što se žrtvin otac požalio kako je ona još uvijek vidljiva na Google Mapsu, javlja Reuters. 'Jako me povrijedilo vidjeti njegovo mrtvo tijelo na tim slikama', rekao je Jose Barrera, dječakov otac. Google je objavio kako proučava tehničke mogućnosti kako ukloniti sliku, te da će im vjerojatno trebati 8 dana za to.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

>>Evo što vam Google Maps ne dopušta da vidite

'Google nikada nije ubrzao zamjenu satelitskih snimki s naših karti, no s obzirom na okolnosti, željeli smo napraviti iznimku u ovom slučaju', rekao je potpredsjednik Mapsa Brian McClendon.

Dječak, Kevin Barrera, ubijen je 2009., a policija je njegovo tijelo otkrila u blizini željezničkog kolodvora u Richmondu. Na satelitskoj snimci koja je još uvijek dostupna na internetu, vide se policajci i policijski auto koji okružuju tijelo dječaka.

Google Maps koristi izbor slika koje su prikupljene uz pomoć satelita i kamera montiranih na vozila na ulici. Za razliku od slika u StreetView servisu, za Google Maps slike ne postoji sustav prijavljivanja 'nepodobnih' slika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene