Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka glumica Angelina Jolie, koja je ambasadorica dobre volje UNICEF-a, posjetila je danas Festival hrvatske kuhinje koji se održava u sjedištu UN-a u New Yorku i razgledala popratnu izložbu "BeCroative" Hrvatske gospodarske komore.


Iako su na jelovniku tjedna hrvatske gastronomije u UN-u vegetarijanska jela u manjini, Angelini Jolie svidjelo se nekoliko jela od povrća koje je probala, pa je zatražila da se upozna s hrvatskim kuharima.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Jelena Pavičić Vukičević na Facebooku pokazala svoju kuhinju: "S obzirom na interes..." Slika nije dostupna Ručak može spraviti baš svatko, ali neki bi se možda trebali držati podalje od kuhinje

Poznata američka glumica, uz vegetarijanski objed je pila vodu a desert je preskočila, kazali su kuhari.

Na Festivalu hrvatske kuhinje, koji je organiziralo Ministarstvo
vanjskih poslova i europskih integracija, sudjeluje deset vrhunskih kuhara iz svih krajeva Hrvatske, na čelu s Ivicom Štrumlom iz Zagrebačkog hotela Palace. 

Koordinator tima je novinar i gastronomski stručnjak Rene Bakalović.

Uz Ivicu Štrumla, za diplomate 192 članice UN-a u New Yorku ovoga tjedna hrvatske specijalitete pripremaju i Tomislav Špiček, Miroslav Dolovčak, Mario Čepek, Kuzma Novak Falko, Marin Rendić, Darko Debić, Zlatko Sedlanić, Anton Čehić, Dražen Đurišević i Mirica Čulig. 

Angelina Jolie je nakon objeda u restoranu za izaslanike UN-a i upoznavanja s hrvatskim kuharima, razgledala izložbu "BeCroative" postavljenu u predvorju restorana, kojom se promoviraju kvalitetni hrvatski proizvodi i hrvatski velikani.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju