Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija čišćenja u tijeku

Filipini: U sukobima vojske i pobunjenika 27 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset muslimanskih separatista i sedam filipinskih vojnika ubijeno je u sukobima na jugu Filipina, tijekom posjeta tom području predsjednice Glorie Arroyo, kazao je glasnogovornik vojske.

Šezdeset pobunjenika Islamističke oslobodilačke fronte Moro (MILF) napalo je vojnu ophodnju u četvrtak blizu grada Mamasapano, na približno 10 km od pokrajinskog središta Cotabata, gdje je bio predviđen posjet predsjednice Arroyo, rekao je pukovnik Jonathan Ponce.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Novi sukob Tko su hutisti, zašto napadaju brodove u Crvenom moru i kakav im je status na Bliskom istoku: Sve o pobunjeničkoj skupini koja je zaratila s SAD-om

Arroyo je u posjetu bila u petak, usprkos intenziviranju sukoba u kojima je poginulo 20 osoba u redovima MILF-a, dodao je on. Sedam filipinskih vojnika ubijeno je a pet ranjeno i hospitalizirano.

'Operacije čišćenja još uvijek su u tijeku', nastavio je pukovnik Ponce, ističući da je vojska progonila pobunjenike koji su se podijelili u male skupine i raspršili po močvarnom području.

Po riječima brigadira Marlou Salazara, zapovjednika brigade upletene u sukobe, pobunjenici su danas ujutro nastavili ispaljivati minobacačke granate na vojne položaje.

Arroyo je bila izvješćivana o tim sukobima tijekom njezina posjeta pokrajini Maguindanao, kazao je pokrajinski dužnosnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene