Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset muslimanskih separatista i sedam filipinskih vojnika ubijeno je u sukobima na jugu Filipina, tijekom posjeta tom području predsjednice Glorie Arroyo, kazao je glasnogovornik vojske.


Šezdeset pobunjenika Islamističke oslobodilačke fronte Moro (MILF) napalo je vojnu ophodnju u četvrtak blizu grada Mamasapano, na približno 10 km od pokrajinskog središta Cotabata, gdje je bio predviđen posjet predsjednice Arroyo, rekao je pukovnik Jonathan Ponce.

Vezani članci Slika nije dostupna Filipini: Autobus pao s nadvožnjaka, 20 mrtvih Slika nije dostupna Golemi valovi pomeli cijela sela: 'Ljudi tragaju za hranom hodajući poput zombija'

Arroyo je u posjetu bila u petak, usprkos intenziviranju sukoba u kojima je poginulo 20 osoba u redovima MILF-a, dodao je on. Sedam filipinskih vojnika ubijeno je a pet ranjeno i hospitalizirano.

'Operacije čišćenja još uvijek su u tijeku', nastavio je pukovnik Ponce, ističući da je vojska progonila pobunjenike koji su se podijelili u male skupine i raspršili po močvarnom području.

Po riječima brigadira Marlou Salazara, zapovjednika brigade upletene u sukobe, pobunjenici su danas ujutro nastavili ispaljivati minobacačke granate na vojne položaje.

Arroyo je bila izvješćivana o tim sukobima tijekom njezina posjeta pokrajini Maguindanao, kazao je pokrajinski dužnosnik.