Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fidel Castro nakon pet mjeseci na kubanskoj televiziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanska televizija prikazala je prošle noći, prvi put nakon pet mjeseci, snimke bolesnog bivšeg vođe države Fidela Castra.

Kratka snimka prikazala je Castra tijekom njegova sastanka s predsjednikom Venezuele Hugom Chavezom u utorak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na televiziji prikazan živahni Fidel Castro Slika nije dostupna Castro se oporavlja

Chavez je oko sat i pol razgovarao s Fidelom i njegovim bratom Raulom Castrom, sadašnjim šefom kubanske države, na kraju svog radnog posjeta Kubi.

Snimka je emitirana bez tona, a Fidel Castro (82) je prikazan kako, vidno mršav i odjeven u sportsku trenerku, stoji u vrtu sa Chavezom, svojim bratom Raulom i osobnim tajnikom Carlosom Valenciagom.

Predsjednik Venezuele, blizak prijatelj braće Castro, doputovao je na Kubu u ponedjeljak, izrazivši po dolasku želju da "vidi Fidela".

Posljednju snimku Fidela Castra prije noćašnje kubanska televizija je objavila 16. siječnja, nakon njegova susreta s brazilskim predsjednikom Luizom Inaciom Lulom da Silvom.

Bivši kubanski vođa se posljednji put pojavio u javnosti 26. srpnja 2006., kada je najavio da zbog kirurškog zahvata privremeno predaje vlast svom bratu Raulu.

 

Raul Castro je bio privremeni šef države do veljače ove godine, kada je Fidel objavio svoju odluku da se zauvijek povuče s vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene